Business Internaţional

​Macron, ministrul francez al economiei: Grecia nu trebuie să se bazeze doar pe sprijinul BCE

​Macron, ministrul francez al economiei: Grecia nu...

Autor: Liviu Popescu

05.07.2015, 16:20 259

Emmanuel Macron, ministrul francez al economiei, a afirmat că Grecia şi creditorii săi internaţionali trebuie să lucreze la un compromis pentru a scoate statul elen din criza datoriilor, şi nu doar să se bazeze pe sprijininul venit de la Banca Centrală Europeană (BCE).

„Indiferent de rezultatul votului, trebuie ca de mâine să începem discuţiile politice pentru a crea un cadru. Nu este vorba de a caută adăpost în spatele BCE sau a altora care au făcut deja destule”, spune Macron citat de TheGuardian.

Declaraţiile ministrului francez vin la doar câteva ore după ce Benoit Coeure, membru în boardul BCE, a dat asigurări că instituţia este pregătită să ia măsuri suplimentare dacă este necesar.

„În condiţiile actuale de mare incertitudine în Europa şi în lume, dacă BCE este nevoită să facă mai mult, va face acest lucru. Vom găsi instrumentele necesare. Voinţa noastră de a acţiona în această chestiune nu ar trebui să fie pusă la îndoială”, a spus Coeure.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO