Business Internaţional

Made in China: În timp ce noi modernizăm locomotive vechi de 70 de ani, China construieşte un tren care merge cu 4.000 km/h, de trei ori viteza sunetului

Made in China: În timp ce noi modernizăm locomotive...

Autor: Alex Ciutacu

09.09.2017, 18:36 14322

China îşi propune să construiască un „tren zburător” care ar ajunge la viteza de 4.000 de km/h ceea ce înseamnă, de trei ori viteza sunetului sau de patru ori viteza unui avion, anunţă Quartz.

Contractorul spaţial de stat, China Aerospace Science and Industry Corporation(CASIC), a anunţat începutul cercetărilor pentru un „tren zburător de mare viteză”, car poate atinge viteza maximă de 4.000 km/h. Această performanţă ar depăşi de 10 ori viteza unui tren de mare viteză aşa numit „glonte”, utilizat tot în China, de patru ori viteza unui zbor comercial sau de trei ori viteza sunetului care este 1.225 km/h.

Trenul de levitaţie magnetică va călători printr-un tub vidat, a explicat managerul CASIC, Liu Shiquan pentru media din China. Conceputul va fi similar cu Hyperloop, sistemul futuristic de mare viteză dezvoltat de viziunea lui Elon Musk în 2013. Startup-urile din vest sunt într-o competiţie acerbă pentru a ajunge la viteza de 1.200 km/h permisă de Hyperloop.

La începutul lunii august, startup-ul Hyperloop One, cu baza în Los Angeles spune că au reuşit performanţa de a atinge viteza de 310 km/h în timpul testelor. Asta a setat un record pentru testele sistemului Hyperloop, record ce a fost depăşit recent de o echipă germană care a atins viteza de 323 km/h.

CASIC susţine că propria lor versiune de sistem în tub vidat va fi o premieră mondială, cu un design pregătit pentru viteză supersonică, deşi primul pas va fi să atingă 1.000 km/h.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO