Business Internaţional

MAE condamnă lansarea unei alte rachete balistice de către Coreea de Nord

MAE condamnă lansarea unei alte rachete balistice de...

Autor: Adrian Ilie, Mediafax

15.09.2017, 22:03 141

”Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu toată fermitatea lansarea de către Republica Populară Democrată Coreeană, la 15 septembrie 2017, în mai puţin de o lună, a celei de-a doua rachete balistice, care a survolat insula Hokkaido din Japonia. Această acţiune reprezintă o nouă gravă încălcare a rezoluţiilor emise de Consiliul de Securitate al ONU, inclusiv a celei mai recente din 11 septembrie 2017, precum şi o serioasă provocare directă la adresa păcii şi securităţii regionale şi internaţionale”, se arată în comunicatul MAE.

Pe lângă solidaritatea faţă de Japonia, MAE solicită regimului de la Phenian să nu recurgă la noi provocări. ”Ministerul Afacerilor Externe reiterează apelul categoric către autorităţile de la Phenian de a se abţine de la noi provocări la adresa comunităţii internaţionale, de a lua măsuri clare de dezescaladare a situaţiei şi de a sista testele nucleare şi balistice, astfel încât să fie create condiţiile pentru reluarea procesului de negociere privind denuclearizarea Peninsulei Coreene”, mai precizează sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO