MAE: Nu au fost identificaţi români printre persoanele rănite în accidentul din Spania

20 mar 2016 Autor: Departamentul Politic

MAE precizează că, potrivit ultimelor informaţii obţinute de Consultatul general al României la Barcelona, nu au fost identificaţi cetăţeni români printre persoanele care au fost rănite şi transportate la unităţile spitaliceşti în urma accidentului de autocar din Spania.

"Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie accidentul de autocar produs în cursul acestei dimineţi, în apropierea localităţii Freginals, provincia Tarragona, Spania, soldat cu decesul şi rănirea mai multor persoane. În acest sens, oficiul consular român a contactat în regim de urgenţă autorităţile spaniole în vederea verificării dacă printre victimele accidentului se află şi cetăţeni români", a precizat Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea MEDIAFAX.

Conform ultimelor informaţii obţinute de la autorităţile locale, printre cetăţenii care au fost răniţi şi transportaţi la unităţile spitaliceşti nu au fost identificate persoane de cetăţenie română.

De asemenea, MAE mai informează că trupurile neînsufleţite ale persoanelor decedate au fost transferate la Institutul de Medicină Legală unde se desfăşoară procedurile de identificare. Verificările sunt în curs şi o echipă consulară mobilă se va deplasa la locul accidentului pentru a obţine informaţii suplimentare.

Cel puţin 14 persoane au murit, iar alte 30 au fost rănite duminică în urma unui accident, în nordul Spaniei, în care a fost implicat un autocar la bordul căruia se aflau aproximativ 50 de studenţi care se întorceau de la un festival de artificii, relatează AP online.

 
Cuvinte cheie:
MAE
, ACCIDENT
, SPANIA
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide