Business Internaţional

Update: Cel puţin cinci persoane au decedat în urma unui atac armat la un festival de muzică din Mexic

Update: Cel puţin cinci persoane au decedat în urma...

Autor: Olimpia Nicolae

16.01.2017, 13:29 98

UPDATE: Cel puţin cinci persoane au decedat, iar 15 altele au fost rănite luni dimineaţa după ce o persoană a deschis focul în afara unui club de noapte în timpul festivalului de muzică electronică BPM, din oraşul mexican Playa Del Carmen, au declarat organizatorii evenimentului, citaţi de Reuters.

Una dintre cele 15 persoane rănite se află în stare foarte gravă.

Procurorul general al provinciei mexicane Quintana Roo, unde este situat oraşul Playa Del Carmen, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că au fost ucişi doi cetăţeni canadieni, un italian, un columbian, precum şi o femeie, despre care nu s-au oferit alte detalii.

Atacul armat a avut loc în afara clubului de noapte Blue Parrot, unul dintre locurile unde aveau loc evenimente muzicale din cadrul festivalului BPM.

Potrivit organizatorilor BPM, trei membri ai echipei de securitate a festivalului au fost omorâţi în urma împuşcăturilor, care au fost întreprinse de un singur atacator.

Jackmaster, dj din oraşul Glasgow, a postat pe Twitter că o persoană înarmată a deschis focul într-un club în timpul festivalului de muzică BPM, omorând patru sau cinci persoane şi rănind multe altele.

Angaţi ai revistei Mixmag, care participau la festivalul de muzică, au declarat că împuşcăturile au avut loc în clubul Blue Parrot, în timpul unei petreceri de închidere.

Au existat rapoarte neconfirmate despre existenţa unui alt atac armat ale cărui împuşcături s-ar fi auzit dintr-un alt club, The Jungle, în care aveau loc evenimente muzicale ale festivalului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO