Business Internaţional

Mai multe persoane rănite, clădiri avariate, în urma cutremurului din Indonezia

Mai multe persoane rănite, clădiri avariate, în urma...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

23.01.2018, 13:44 99

"În Cianjur (district în provincia Java de Vest, n.red), şase elevi au fost răniţi grav şi doi au suferit răni uşoare după ce acoperişul (unei şcoli) s-a prăbuşit", a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene pentru gestionarea dezastrelor.

În urma seismului au fost avariate şcoli, peste 130 de locuinţe şi o moschee din provinciile Java de Vest şi Banten, a comunicat agenţia.

Cutremurului s-a simţit timp de aproximativ 10-15 secunde în Jakarta. Oamenii au ieşit de teamă pe străzi, în Jakarta, au declarat martori oculari pentru agenţia Reuters.

Postul Metro TV a difuzat imagini în care arată pacienţi evacuaţi dintr-un spital.

Autorităţile au anunţat că nu există riscul producerii unui tsunami în urma cutremurului.

Cutremurul s-a produs la ora locală 13.34 (ora României, 8.34), la o adâncime de 33 de kilometri, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Epicentrul a fost la 73 de kilometri vest-sud-vest de Pelabuhanratu, la 122 de kilometri sud-sud-vest de Serang şi la aproximativ 150 de kilometri de Jakarta.

Indonezia este situată în zona activă geologic numită Cercul de Foc al Pacificului, astfel că aici se înregistrează numeroase cutremure şi erupţii vulcanice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO