Business Internaţional

Mâncaţi salate la McDonald’s? Au mai multe calorii decât un hamburger

Mâncaţi salate la McDonald’s? Au mai multe calorii...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.02.2016, 19:01 4707

Salatele din meniul McDonald’s au mai multe calorii decât clasicii burgeri pentru care este recunoscut lanţul american de restaurante, potrivit unor specialişti citaţi de jurnaliştii canadieni de la CBC News. Reţeta de salată cu napi, spre exemplu, recent introdusă în restaurantele din Canada, are mai multe calorii, mai multă grăsime şi un conţinut de sodiu mai ridicat decât un Double Big Mac.

De fapt, ingredientele din salate nu ar fi o problemă dacă nu li s-ar adăuga sosurile sugerate de comercianţi. Astfel, pentru o salată Caesar cu pui crocant, peste care se pune un sos Asiago Caesar, valorile urcă la 730 de calorii, 53 de grame de grăsime şi 1.400 de miligrame de sare, potrivit unor calcule pe baza datelor furnizate pe platforma McDonald’s din Canada.

La rândul său, un Double Big Mac are 680 de calorii, 38 de grame de grăsime şi 1.340 de grame de sare. Un McDouble Sandwich are 370 de calorii, un cheeseburger – 290 de calorii, iar un hamburger – 240 de calorii. Practic, dintr-o singură salată, un consumator acoperă toată doza de sare recomandată pentru o zi întreagă, după cum spune dieteticianul Shauna Lindzon, citat de CBC News.

Meniul McDonald’s are produse care se regăsesc la nivel mondial, însă există şi anumite sortimente disponibile doar în unele ţări. Introducerea salatelor în meniu a fost strategia americanilor de a atrage clienţii adepţi ai mâncărurilor sănătoase.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO