Business Internaţional

Manchester City este un dezastru la capitolul financiar: salariile jucătorilor depăşesc încasările clubului

Foto AFP

Manchester City este un dezastru la capitolul financiar: salariile jucătorilor depăşesc încasările clubului

Autor: Bogdan Cojocaru

09.06.2011, 23:33 475

Procentul de venituri pe care cluburile din campionatul englezPremier League le cheltuie pe salarii a atins nivelul record de 68%în sezonul 2009-2010. Veniturile cluburilor din Premier League auspart pragul de 2 mld. lire sterline sezonul trecut, dar 1,4 mld.lire merg în conturile jucătorilor, potrivit unui studiu alDeloitte, preluat de BBC News.

În clasamentul cheltuielilor cu salariile, "campioana" esteManchester City, care a cheltuit în acest scop mai mult decâtveniturile clubului (107%). Echipa este deţinută de şeicul MansourBin Zayed al Nahyan prin intermediu Abu Dhabi United Group. De lapreluare, şeicul a investit 565 de milioane de euro.

Pentru Manchester United, procentul s-a situat la 45%. Chelseaeste lider la capitolul salarii, oferind remuneraţii de 174 demilioane de lire sterline (194,4 mil. euro). Această poziţie odeţine din sezonul 2002-2003, de când a fost preluată demiliardarul rus Roman Abramovici. Cluburile engleze au cele maimari venituri din fotbalul european, peste încasările din Germania(1,4 mld. lire) sau Spania şi Italia (1,3 mld. lirefiecare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO