Business Internaţional

Mandat de arestare pe numele celui mai puternic adversar al preşedintelui Turciei

Mandat de arestare pe numele celui mai puternic adversar...

Autor: Mihai Draghici

19.12.2014, 16:47 755

Potrivit AFP, Fethullah Gülen, în vârstă de 73 de ani, este acuzat de "conducerea unei organizaţii teroriste".

Influentul cleric musulman, care are o reţea de companii în domeniile bancar, educaţional şi media, trăieşte de 15 ani în exil, în statul american Pennsylvania.

Măsura are un caracter mai degrabă simbolic, dat fiind că Statele Unite au semnalat de mai multe ori refuzul de extrădare a fostului aliat al lui Recep Tayyip Erdogan căzut în dizgraţie.

Fethullah Gulen este în conflict deschis cu Recep Tayyip Erdogan de un an, după ce fostul premier devenit preşedinte l-a acuzat că se află la originea unei anchete de corupţie împotriva sa. Regimul Erdogan a iniţiat o campanie care vizează companii, în special din domeniul media, care fac parte din sistemul coordonat de Fethulah Gullen.

Vineri, o instanţă din Istanbul a dispus eliberarea, după cinci zile, a lui Ekrem Dumanli, directorul cotidianului de opoziţie Zaman.

În schimb, Hidayet Karaca, directorul postului tv Samanyolu, a fost pus sub acuzare pentru "apartenenţă la o organizaţie teroristă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO