Business Internaţional

Marea Britanie: Brexitul scumpeşte berea

Marea Britanie: Brexitul scumpeşte berea

Autor: Catalina Apostoiu

26.01.2017, 00:00 613

Heineken şi Carlsberg au urmat exemplul MolsonCoors, producătorul celei mai populare beri din Marea Britanie, Carling, şi ABInBev, producătorul Budweiser, în a majora preţurile berilor lor în faţa lirei sterline slăbite, scrie The Guardian.

Producătorii au avertizat că noi majorări şi mai semnificative ar putea urma. Semnele că berea se scumpeşte vin după ce producătorii de jucării din Marea Britanie au avertizat că preţurile ar putea creşte cu 15% în urma deprecierii puternice a lirei sterline, depreciere care începe să pună presiune şi asupra preţurilor alimentelor.

„Deprecierea lirei sterline înseamnă că vor exista cu siguranţă unele presiuni inflaţioniste prin creşterea costurilor legate de materii prime, ambalaje, energie şi transport, cât şi de forţa de muncă“, a declarat Brigid Simmonds, şeful Asociaţiei Britanice a Berii şi Pub-urilor (British Beer and Pubs Association - BBPA).

O sursă din cadrul unui producător important de bere din Marea Britanie a declarat că inflaţia având legătură cu Brexitul se face deja simţită în costul transportului berii şi că majorările de preţ s-ar putea ridica la 10% sau 15% dacă lira se menţine la acelaşi nivel scăzut. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO