Business Internaţional

Marea Britanie se alătură Statelor Unite în lupta pentru încetarea boicotului care afectează Qatarul

Marea Britanie se alătură Statelor Unite în lupta...

Autor: Corina Zamfir

23.07.2017, 17:20 304

Marea Britanie s-a alăturat Statelor Unite în lupta pentru încetăriea boicotului Qatarului după ce ţara şi-a luat angajamentul de a lupta împotriva terorismului, scrie Bloomberg.

"Salut angajamentul lui Emirului din Qatar de a combate terorismul în toate manifestările sale, inclusiv finanţarea terorismului", a declarat ministrul de externe al SUA, Boris Johnson.

"Sperăm, la rândul lor, ca Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Bahrain să răspundă prin luarea unor măsuri pentru ridicarea embargoului", adăugat el.

Arabia Saudită, Bahrain, Egiptul şi Emiratele Arabe Unite au întrerupt relaţiile diplomatice cu Qatar în iunie, acuzând guvernul său de finanţarea terorismului. Guvernatorul Qatarului, şeicul Tamim bin Hamad Al Thani, a condamnat campania acestor state de a-i izola naţiunea, spunând că încalcă legea internaţională. El spune că ţara sa este deschisă dialogului, dacă suveranitatea este respectată, pentru a rezolva disputa.

Secretarul american de stat, Rex Tillerson, a declarat săptămâna trecută că SUA este "mulţumită de efortul” pe care Qatar îl face pentru a contracara terorismul şi a îndemnat vecinii săi să"considere, ca semn de bună credinţă, ridicarea acestei blocade funciare".

Dar ministrul de Stat pentru Afaceri Externe al Emiratelor Arbe Unite, Anwar Gargash, a declarat că oficialii din Qatar trebuie să-şi revizuiască politicile înainte de începerea discuţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO