Marea Britanie va organiza pe 23 iunie referendumul privind apartenenţa la UE

20 feb 2016 Autor: Mihai Draghici - Mediafax

Marea Britanie va organiza pe 23 iunie referendumul privind apartenenţa la Uniunea Europeană, anunţă premierul David Cameron, citat de BBC news online.

David Cameron a anunţat data referendumului, 23 iunie, în cursul unei conferinţe de presă organizate sâmbătă la Downing Street.

"Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va ameninţa economia şi securitatea naţională. Ne apropiem de una dintre cele mai mari decizii din vieţile noastre... Este vorba de ceea ce ne dorim pentru ţară şi ceea ce vrem pentru viitorul copiilor noştri", a afirmat David Cameron.

"Nu iubesc Bruxellesul, eu iubesc Marea Britanie. Eu am fost primul care a spus că există multe lucruri pe care Uniunea Europeană trebuie să le îmbunătăţească. Nu voi spune niciodată că ţara noastră nu poate supravieţui în afara UE, nu asta este problema. Problema este că vom fi mai puternici şi în mai mare siguranţă în cadrul Uniunii Europene. Dumneavoastră veţi lua decizia, eu voi face totul pentru a respecta voinţa cetăţenilor", a subliniat Cameron.

Liderii statelor membre UE au ajuns la un acord, vineri seară, privind termenii menţinerii Marii Britanii în Uniunea Europeană, documentul conţinând o clauză care va permite limitarea indemnizaţiilor sociale ale angajaţilor comunitari străini, în anumite condiţii. David Cameron a declarat, vineri seară, la Bruxelles, că a obţinut un statut special al Marii Britanii în Uniunea Europeană.

 

 
Cuvinte cheie:
M.BRITANIE
, REFERENDUM
, UE
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide