Business Internaţional

Maria Grapini l-a luat la rost pe Emmanuel Macron, în Parlamentul European. Replica preşedintelui Franţei. VIDEO

Maria Grapini l-a luat la rost pe Emmanuel Macron, în...

Autor: Alina Mihai, Gândul

04.05.2018, 19:13 2534

Europarlamentarul Maria Grapini l-a mustrat pe preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, în faţa întregului plen al Parlamentului European de la Strasbourg. Grapini a criticat public ideile lui Macron despre viitorul Europei şi al Uniunii Europene.

La şedinţa din plenul Parlamentului European de la Strasbourg, organizată în a doua jumătate a lunii aprilie, europarlamentarul român Maria Grapini a avut o atitudine critică faţă de ideile exprimate în public de Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, cu privire la modul în care ar trebui să arate Europa în viitor.

Macron a precizat în repetate rânduri că Franţa şi Germania ar trebui „să fie o putere peste celalte state”.

Maria Grapini l-a contrazis pe preşedintele francez, declarând: „Domnule preşedinte Macron sunteţi proeropean sunt şi eu proeropeană şi vă felicit pentru ceea ce aţi spus aici. Însă aş vrea să-mi răspundeţi într-un lucru, poate clarificaţi. Sunt de acord cu dumneavoastră că trebuie să nu avem o democraţie autoritară, ci să avem autoritatea democraţiei. E foarte important acest lucru. Însă nu credeţi că declaraţiile dumneavoastră legate de faptul că Franţa şi Germania trebuie să fie nucleul dur şi să conducă şi aceasta are o aroganţă de a fi o putere peste celelalte state, nu duce la euro-scepticism? Cum să convingem noi cetăţenii din ţara mea, din România, că sunt egali la masa negocierilor dacă dumneavoastră aţi declarat că vreţi o Europă cu 2 viteze, că vreţi să fie două state mai state decât celelalte? Cum să facem să reformăm Europa, despre care dumeavoastră aţi vorbit, dacă vreţi această discrepanţă între statele membre? Vă mulţumesc !”.

Citiţi continuarea articolului pe www.gândul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO