Business Internaţional

Marissa Mayer va primi 55 mil. dolari cash dacă va părăsi poziţia de executiv al Yahoo, însă CEO-ul rămâne pe poziţii

Marissa Mayer va primi 55 mil. dolari cash dacă va...

Autor: Greta Bogdan

26.07.2016, 17:40 261

Marissa Mayer, directorul general al Yahoo de mai bine de patru ani, ar putea rămâne cu 55 mil. dolari cash, dar şi cu alte beneficii, dacă va părăsi această poziţie pe care o deţine în cadrul companiei, scrie FT.

Fostul executiv al Google a promis de la început că va „reînvia” Yahoo, o compania deja „veche" pe piaţă, prin retehnologizare, prin actualizarea aplicaţiilor şi prin dezvoltarea variantei de internet mobile.

Verizon Communication, unul dintre cei mai mari operatori telecom din SUA, a câştigat licitaţia pentru businessul de Internet de la Yahoo, într-o tranzacţie de aproape 5 mld. dolari, mai scrie FT.

Surse din cadrul Verizon, care se află la curent cu strategia companiei, susţin că în urma tranzacţiei gigantul Yahoo va rămâne cu o participaţie de 15% la compania chineză de comerţ electronic Alibaba Group Holding şi cu deţinerea de 35,5% la Yahoo Japan.

O înţelegere exactă va fi anunţată săptămâna viitoare. Verizon pariază pe faptul că agenţiile de publicitate îşi doresc o alternativă pentru Google şi Facebook, companie ce domină în prezent publicitatea din spaţiul online.

În ceea ce priveşte piaţa de publicitate online din SUA, Google va controla în acest an aproape 39% dintr-un total de 69 mld. dolari, potrivit datelor eMarketer, în timp ce Facebook va deţine 15%. Verizon-AOL va controla 1,8%, iar businessul Internet de la Yahoo îi va aduce companiei o cotă de piaţă de 5,2%, mai scrie FT, citând aceiaşi analişti.

Marissa Mayer susţine totuşi că nu îşi doreşte să părăsească poziţia pe care o deţine în acest moment în cadrul companiei Yahoo, însă în momentul de faţă acest lucru nu este cert. „Iubesc  Yahoo şi cred în voi toţi. Este important pentru mine să fiu martora în noul capitol prin care va trece compania", a declarat aceasta.

CEO-ul Yahoo are studii de licenţă în informatică şi o diplomă de master în acelaşi domeniu. Este căsătorită cu un avocat, cu care are trei copii în prezent.

Businessul Yahoo a ajuns la 4,968 de milioane de dolari anul trecut, în creştere faţă de 2014 când a înregistrat afaceri de 4,618 milioane. Totuşi, afacerile fostului gigant au scăzut continuu în ultimi ani, iar investitorii dau semen de nemulţumire în continuare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO