Business Internaţional

Mark Zuckerberg anunţă schimbări majore la Facebook, Instagram, şi Whatsapp şi lansează o pereche de ochelari VR (realitate virtuală). Cum va arăta noul Messenger şi ochelarii VR (Galerie Foto)

Vezi aici Galeria Foto

Vezi aici Galeria Foto

Autor: Răzvan Botea

01.05.2018, 20:47 1378

Una din cele mai mari schimbări va fi implementarea pe platforma Facebook a unei funcţii care şterge istoricul datelor pe care le adună Facebook pentru reclame, a spus Mark Zuckerberg, CEO-ul şi fondatorul Facebook, în cadrul unui eveniment la care au participat peste 5.000 de software developeri din întreaga lume.

„Când foloseşti Messenger, chiar vrei o experienţă simplă şi rapidă. Aşa că acum ne vom concentra pe a face un design complet nou al Messengerului, care să se concentreze pe această idee”, a spus Mark Zuckerberg în cadrul evenmentului.

De asemenea, la Messenger se vor mai adăuga efecte de realitate augmentată, care să îmbine mediul virtual cu cel real. Zuckerberg a făcut o demonstraţie haioasă când folosea Messsenger şi un efect de urechi de iepure (Vezi Galerie Foto).

O altă modificare majoră va fi implementarea videoconferinţelor pe Whatsapp. Momentan este posibil doar apelul video, iar Zuckerberg a promis că va face posibil acest lucru între 3 sau mai mulţi utilizatori în curând.

Fondatorul Facebook a mai promis că va implementa anumite funcţii ale aplicaţiei Whatsapp care să poată fi folosie în business.

De asemenea, a precizat că Facebook este o companie care dezvoltă şi componente hardware şi a prezentat ochelarii pentru realitate virtuală, pe care îi vede ca viitorul apelurilor video pentru o experienţă cât mai aproape de realitate.

„Vestea cea mare pe care vreau să o împărtăşesc cu voi astăzi este că Oculus Go a fost lansat şi poate fi comandat începând de astăzi. Este primul sistem headset 100% pentru realitate virtuală şi noi credem că acest dispozitiv va fi primul prin care multe persoane vor experimenta pentru prima oară realitatea virtuală”, a mai spus şeful Facebook.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO