Business Internaţional

Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat german: Trump, Erdogan şi Putin se comportă ca nişte lideri autocraţi

Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat german:...

Autor: Marian Avram

24.06.2017, 11:38 71

Schulz, care anterior a ocupat şi funcţia de preşedinte al Parlamentului European, a susţinut că Uniunea Europeană trebuie să devină mai puternică pentru a răspunde carenţelor democratice din Statele Unite, Rusia şi Turcia.

”Acum este important să reîntinerim Europa şi să o facem mai puternică. Nu doar prin cuvinte, ci prin politici concrete”, a afirmat Schulz pentru publicaţia Passauer Neue Presse, citată de Reuters.

Cancelarul Angela Merkel va fi gazda Summitului G20 ce se va desfăşura la Hamburg în perioada 7-8 iulie, unde este de aşteptat ca preşedintele SUA, Donald Trump, să încerce să renegocieze termenii acordurilor comerciale pentru a aduce beneficii mai mari Statelor Unite. Angela Merkel a afirmat la începutul acestei săptămâni că liberalizarea comerţului şi a pieţelor reprezintă obiectivul cheie al preşedinţiei germane a G20.

Opoziţia faţă de agenda protecţionistă a lui Donald Trump este unul dintre punctele comune ale lui Schulz şi Merkel. Schulz l-a criticat luna trecută pe Trump, susţinând că preşedintele american distruge valorile occidentale şi subminează cooperarea internaţională.

În acest context, Schulz a afirmat că unii lideri ai statelor din G20 se comportă ca nişte lideri autocraţi, făcând referire directă la preşedinţii Trump, Putin şi Erdogan.

Liderii germani au fost deranjaţi de cererile insistente ale lui Donald Trump adresate Germaniei şi celorlalţi aliaţi europeni pentru creşterea contribuţiilor pentru apărare, dar şi de critica adusă de preşedintele Statelor Unite în privinţa profiturilor făcute de companiile germane în SUA.

Potrivit sondajelor din Germania, social democraţii lui Schulz sunt la 14% în spatele partidului cancelarului Merkel, CDU în intenţiile de vot. Alegerile parlamentare sunt progamate să se desfăşoare pe data de 24 septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO