Business Internaţional

"După preţurile din Grecia, când am ajuns în România eram milionari". Mărturia şocantă a unui turist american Balcani. Galerie FOTO

Ce a văzut turistul în Grecia

Ce a văzut turistul în Grecia

Autor: Octavian Calei

25.08.2012, 00:10 19512
Magazine care nu vând decât marfă importată, preţuri exorbitante şi locuri unde nu ai nici pe ce să dai banii. Aceasta este imaginea pe care şi-a format-o un turist american despre Grecia, în urma unei excursii de 9 zile pe care a făcut-o în Balcani, scrie Business Insider.

"După nouă zile petrecute în Balcani, pot spune că moneda comună este o idee proastă", notează turistul. "Singurul loc unde nu am cheltuit bani deloc a fost Grecia. Nu doar din cauză că nu se pot devaloriza, ci pentru că nu ai ce să cumperi. Am stat 30 de minute într-o piaţă şi am văzut că tot ceea ce era de vânzare era din import, cu excepţia uleiului de măsline. Ei încearcă să vândă ochelari de soare Carrerra în valoare de 100 de dolari cu 200 de euro grecilor şomeri. Singurul lucru ieftin este cazarea. Am plătit 70 de dolari pe noapte la un hotel de 5 stele", spune el.

Americanul face o comparaţie cu serviciile oferite în alte ţări din regiune, cum sunt cele din Turcia. "Istambul's Four Seasons din Bosfor era un hotel mai scump, dar măcar acolo, toată lumea avea un loc de muncă, făceau ceva".

Turistul observă că în alte state din regiune, care nu au aderat încă la moneda unică europeană, serviciile sunt mult mai atrăgătoare pentru că sunt şi mult mai ieftine.
"Referitor la valută: am condus până în Bulgaria şi acolo am devenit milionari şi da, am început să cheltuim. Acelaşi lucru l-am făcut şi în România. Aşa că părerea mea este înapoi la drahmă sau pregătiţi-vă pentru o recesiune economică în următorii 20 de ani", a spus americanul.

Citiţi şi:

Cea mai spectaculoasă piaţă din lume, unde trenul trece printre tarabe de opt ori pe zi. Galerie FOTO












Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO