Business Internaţional

Mastercard a cumpărat o platformă de sisteme de plată

Mastercard a cumpărat o platformă de sisteme de plată

Autor: Mediafax

22.07.2016, 11:50 287

Mastercard Incorporated a anunţat astăzi definitivarea unui acord pentru preluarea unei participaţii de 92,4% din VocaLink Holdings Limited, în schimbul sumei nete de 700  milioane lire sterline (circa 920 milioane dolari). Acţionarii existenţi ai VocaLink vor putea primi înca aproximativ 169 milioane lire sterline (aproximativ 220 milioane dolari), în funcţie de realizarea anumitor indicatori de performanţă. Tranzacţia este supusă aprobării instituţiilor reglementatoare şi altor condiţii de lichidare.

Potrivit acordului, majoritatea acţionarilor VocaLink vor păstra o participaţia de 7,6 procente pentru minimum 3 ani.

Situată în Londra, VocaLink operează platforme tehnologice de plăţi pentru scheme de plată din Marea Britanie precum:

·         BACS – Casa Automată de Decontare (ACH), ce permite operaţiuni de plată de tip direct debit şi direct credit între conturi bancare

·         Faster Payments – serviciul în timp real account-to-account ce permite plăţi prin intermediul telefonului mobil, fix sau prin internet

·         LINK – reţeaua de ATM-uri din Marea Britanie

În plus, VocaLink oferă produse inovatoare cu potenţial global, precum ZAPP, o aplicaţie de plăţi mobile care utilizează tehnologia Fast ACH, şi care operează soluţii de software şi asigură servicii de suport ACH în Singapore, Statele Unite, Suedia şi Thailanda. În 2015, compania a raportat venituri de 182 milioane lire sterline, după ce a procesat pe parcursul anului peste 11 miliarde de tranzacţii.

Această achiziţie accelerează eforturile Mastercard, de a fi un participant activ la toate tipurile de plăţi electronice şi fluxuri de plată, precum şi de a-şi extinde serviciile oferite consumatorilor şi partenerilor săi. Astfel, Mastercard va ocupa un rol strategic mai important în ecosistemul de plăţi din Marea Britanie, importând în acelaşi timp inovaţia şi expertiza globală în piaţa de provenienţă a VocaLink. Rezultatul va aduce mai multă diversitate la nivelul metodelor de plată disponibile consumatorilor, comercianţilor şi autorităţilor.

“Suntem încântaţi de oportunitatea de a ne juca un rol mai important în Marea Britanie, o piaţă cu deosebită relevanţă strategică pentru Mastercard,” a declarat Ajay Banga, preşedinte şi CEO, Mastercard. “VocaLink este o companie unică, cu oameni şi o tehnologie extraordinare. Ne dorim să maximizăm tehnologia, prin investiţii, şi să o integrăm în produsele şi soluţiile noastre, atât în Marea Britanie, cât şi la scară globală.”

VocaLink susţine şi dezvoltă produsele şi serviciile furnizate de Mastercard instituţiilor emitente, autorităţilor şi comercianţilor, oferindu-le acestora un plus de relevanţă şi mai multe metode de interacţionare cu consumatorul final. Astfel, va fi realizată prima întrepătrundere reală a activităţii tradiţionale aferente cardurilor cu operaţiunile de de compensare, care, când vor fi pe deplin dezvoltate, vor reprezenta o oportunitate suplimentară de a susţine tranziţia de la numerar şi cecuri, în ceea ce priveşte plăţile personale, comerciale sau aferente sectorului public.

“Anunţul de astăzi este o veste bună pentru partenerii, clienţii şi angajaţii noştri,” a afirmat David Yates, CEO, VocaLink. “Vom continua să ne concentrăm pe asigurarea performanţei sistemelor din Marea Britanie, menţinând cele mai înalte standarde calitative. În acelaşi timp, vom investi mai departe în inovaţie pentru a furniza soluţii de plată pentru consumatori şi companii din toată lumea.”

După finalizarea tranzacţiei, Yates se va alătura comitetului executiv al Mastercard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO