Business Internaţional

Cine este Matt Zames, bancherul care a condus o divizie a JPMorgan Chase şi care ar putea prelua conducerea Deutsche Bank pentru a scoate gigantul bancar din criză. Şeful UniCredit se numără printre opţiuni

sursa foto: CNBC

Autor: Alex Ciutacu

06.04.2018, 11:02 525

Matt Zames, un fost executiv din cadrul JPMorgan Chase, este unul dintre candidaţii contactaţi de recrutorii Deutsche Bank în ultimele săptămâni pentru a-l înlocui pe CEO-ul John Cryan, potrivit Bloomberg.

Deşi agenţii de recrutare nu au avut un mandat formal din partea băncii în momentul în care l-au abordat pe Zames, bancherul de 47 de ani face parte dintre primele alegeri, potrivit surselor citate de Bloomberg. Zames a transmis că ar prefera să rămână în Statele Unite, dar nu a confirmat sau infirmat zvonurile.

Preşedintele Deutsche Bank, Paul Achleitner, a purtat discuţii cu potenţiali succesori ai lui Cryan, în contextul în care investitorii sunt nemulţumiţi. Cryan nu a reuşit să readucă banca pe creştere, chiar dacă a scăzut riscurile şi a strâns capital nou.

De asemenea, acţionariatul este nemulţumit de Achleitner, care a schimbat trei executivi în ultimii şase ani.

Zames a condus fondul de investiţii al JPMorgan Chase în Londra, unde a ajutat la restaurarea ordinii, în cadrul unei structuri care era considerată a fi dezorganizată. Acesta era văzut ca un posibil succesor al lui Jamie Dimon după ce a fost promovat în poziţia de COO în 2012. A părăsit compania anul trecut, cu scopul de a ajunge să conducă alta.

Cel puţin unul dintre investitorii de top ai băncii îl vede pe Zames drept un candidat favorabil pentru conducerea Deutsche Bank, potrivit surselor citate de publicaţia americană.

Printre candidaţii contactaţi de preşedintele băncii se numără Juerg Zeltner, fost manager al fondului de investiţii de la UBS, însă discuţiile nu au avansat până la o ofertă. Alte opţiuni ale lui Achleitner ar fi Bill Winters, CEO al Standard Chartered şi Jean Pierre Mustier, şeful UniCredit.

Zames este un fost trader în cadrul fondului de investiţii al JPMorgan din Londra, unde a ajutat să

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO