Business Internaţional

McDonald's îşi va schimba numele timp de o lună. Cum şi-ar schimba numele în România?

McDonald's îşi va schimba numele timp de o lună

Autor: Radu Bostan

08.01.2013, 14:59 9659

Gigantul american McDonald's va schimba temporar numele restaurantelor sale din Australia în "Macca's", porecla lanţului fast-food în argoul australian, cu ocazia zilei naţionale a ţării, sărbătorită pe 26 ianuarie, scrie Thomson Reuters.

 

"Suntem mândri să adoptăm porecla noastră exclusiv australiană", a declarat Mark Lollback, directorul de marketing pentru Australia al McDonald's. "Cum am putea mai bine să arătăm australienilor cât de mândri suntem de această comunitate decât punând pe firmele restaurantelor noastre numele pe care ni l-a dat comunitatea?"

 

Sondajele arătă că porecla este folosită de cel puţin jumătate dintre australieni. Potrivit unui studiu la nivel naţional, "Macca's" este unul dintre cele mai cunoscute regionalisme australiene, după "footy", folosit pentru fotbalul jucat după regulile locale.

 

Dată fiind popularitatea poreclei, McDonald's a cerut editorilor dicţionarului Macquarie, autoritatea în materie de engleză australiană, să includă "Macca's" în lexiconul online, propunere susţinută de o treime dintre australieni, potrivit companiei.

 

Firmele restaurantelor vor reveni la varianta oficială a numelui lanţului de fast-food pe 4 februarie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO