Business Internaţional

Merkel: Europa trebuie să acţioneze cât mai repede după reducerea ratingului

Merkel: Europa trebuie să acţioneze cât mai repede după reducerea ratingului

Autor: Adrian Voicu

14.01.2012, 15:18 888

Reducerea ratingului în zona euro de către agenţia de evaluare financiară S&P subliniază nevoia ca Europa să acţioneze repede în privinţa regulilor fiscale şi să pună cât mai repede cu putinţă a fondului de salvare, a declarat sâmbătă cancelarul german Angela Merkel.

"Suntem acum provocaţi să implementăm coeziunea fiscală chiar mai repede... şi să o facem cât mai hotărât, nu cu blândeţe", a spus cancelarul.

"Vom lucra de asemenea în particular pentru implementarea mecanismului de stabilitate financiară, ESM, cât mai repede posibil - este important din punct de vedere al încrederii investitorilor".

Standard & Poor's a decis vineri reducerea ratingului pentru nouă din cele 17 ţări din zona euro. Germania şi-a păstrat ratingul AAA, în timp ce Franţa şi Austria l-au pierdut.

Decizia S&P nu a fost o surpriză, a spus Merkel. "Este una dintre cele trei agenţii de rating", a adăugat oficialul. "Am luat-o în considerare. Nu ne-a surprins în totalitate, ţinând cont de discuţiile avute în ultimele săptămâni".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO