Business Internaţional

​Metallica a hotărât să vină cu un an mai repede în turneul european de teamă că va cădea euro

​Metallica a hotărât să vină cu un an mai repede în turneul european de teamă că va cădea euro

Autor: Andrei Chirileasa

06.12.2011, 11:34 1566

Formaţia rock Metallica a decis să-şi devanseze turneul european pentru a evita turbulenţele create de criza datoriilor europene, potrivit Wall Street Journal.

Turneul european al Metallica era programat pentru 2013, însă managerul trupei, Cliff Burnstein, a decis ca acesta să aibă loc în vara lui 2012. El se teme că dacă euro va scădea puternic, promotorii din cele 17 ţări europene unde Metallica are programate concerte vor avea dificultăţi în a plăti onorariul formaţiei.

Calculul său e simplu: "În următorii ani, dolarul va fi mai puternic, iar euro mai slab, şi dacă se va întâmpla aşa vrem să profităm şi să avem mai multe concerte în Europa acum, pentru că sunt mai profitabile pentru noi", a declarat Burnstein, care manageriază trupe precum Metallica şi Red Hot Chili Pepers. El decide unde concertează trupele şi în ce monedă sunt plătite onorariile acestora.

Pentru trupele americane, care au costurile în dolari, este mai avantajos să performeze în ţări care au monede mai puternice. Este la fel ca şi în cazul companiilor exportatoare: cu cât moneda în care produci (moneda în care ai costurile) este mai slabă, cu atât eşti mai competitiv la export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO