Business Internaţional

Microsoft vrea să concedieze încă 7.800 de angajaţi

Microsoft vrea să concedieze încă 7.800 de angajaţi

Autor: Greta Bogdan

08.07.2015, 17:10 2127

Microsoft, cel mai mare producător de software la nivel mondial, intenţionează să concedieze încă 7.800 de angajaţi, după restructurarea a 18.000 de locuri de muncă anunţată în 2014, ca parte a unui program de reducere a costurilor, scrie WSJ. 

Concedierile îi vor afecta pe angajaţii diviziei hardware şi alte părţi ale companiei, inclusiv divizia producătoare de smartphone-uri cumpărată de Microsoft anul trecut de la compania finlandeză Nokia.

"Trecem de la strategia de a creşte o afacere cu telefoane de unii singuri, la implementarea unei strategii prin care să iniţiem şi să dezvoltăm un ecosistem Windows vibrant, alături de primul partener al nostru”, a spus directorul executiv al companiei, Satya Nadella, într-un email adresat angajaţilor.

În iulie anul trecut, Microsoft a lansat una dintre cele mai ample restructurări de personal din istoria industriei IT, desfiinţând 18.000 de posturi, reprezentând 14% din totalul forţei de muncă, pentru concentrarea pe serviciile cloud şi pe aplicaţiile destinate dispozitivelor mobile.

În luna iunie, Microsoft a anunţat că Stephen Elop, fostul şef al producătorului de telefoane Nokia, şi trei alţi directori pleacă din companie.

Microsoft urmează să lanseze Windows 10 pe 29 iulie, prinul sistem de operare compatibil cu PC-uri, tablete şi telefoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO