Business Internaţional

Mii de persoane au protestat faţă de sosirea lui Donald Trump la Bruxelles

Mii de persoane au protestat faţă de sosirea lui Donald...

Autor: Andrei Ionascu

25.05.2017, 12:54 74

Capitala Belgiei găzduieşte sediile NATO şi UE, iar Donald Trump a criticat ambele instituţii. În 2016, preşedintele american a declarat că rezidenţii din Bruxelles "trăiesc într-un loc extrem de neplăcut/într-o văgăună".

La proteste iau parte muzicieni, oameni de afaceri, actori şi antreprenori. Aceştia au steaguri ale Belgiei şi bannere inscripţionate cu sloganuri precum "Luptăm împotriva lui Donald Trump şi a prietenilor lui miliardari", "Stai departe de văgăuna noastră" şi "Domnule Trump, nu sunteţi binevenit aici".

"Un lucru este cert, nimeni nu-l aşteaptă pe Donald Trump. Oamenii nu sunt entuziasmaţi de venirea preşedintelui. Nu este deloc popular în Europa. Oamenii cred că nu e aşa de inteligent. Bruxelles-ul este un oraş complex, iar societatea europeană este diferită de cea americană... Donald Trump nu pare să înţeleagă asta", a declarat Lawrence Kerknawi, un consultant politic aflat în timpul liber.

Claude Decorte, un belgian în vârstă de 46 de ani, consideră că "Donald Trump nu ştie despre ce vorbeşte; aş vrea să-l văd cum indică Belgia pe o hartă, nu cred că ştie unde se află".

După referendumul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, de vara trecută, Donald Trump a încurajat alte state membre UE să urmeze exemplul britanicilor. "O să mă numească în curând Domnul Brexit", a spus Trump la acea vreme.

Joi, Donald Trump se întâlneşte la Bruxelles cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Ulterior, liderul de la Casa Alba va lua prânzul cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

În această după-amiază, Donald Trump va participa pentru prima dată la un summit NATO, unde este aşteptat să promoveze stimularea cheltuielilor pentru apărare până la echivalentul a două procente din PIB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO