Business Internaţional

Miliardarul Michael Bloomberg dă un cec de 4,5 milioane de dolari pentru ca SUA să rămână implicată în Acordul de la Paris, după ce Trump a scos americanii din tratat

Miliardarul Michael Bloomberg dă un cec de 4,5 milioane...

Autor: Alex Ciutacu

22.04.2018, 22:14 428

Fostul primar al New York-ului, miliardarul Michael Bloomberg, a anunţat că va scrie un cec de 4,5 milioane de dolari pentru a acoperi cheltuielile SUA în cadrul Acordului Climatic de la Paris, potrivit Reuters.

Preşedintele Donald Trump a retras SUA din pact, Statele Unite fiind singura naţiune care s-a autoexclus din acord.

Bloomberg speră ca Trump să se răzgândească până anul viitor, a transmis acesta într-un interviu pentru CBS.

Bloomberg va continua să furnizeze bani pentru pact dacă Statele Unite nu se va întoarce în Acord, potrivit unui comunicat de presă transmis de Bloomberg Philanthropies, fundaţia de caritate pe care a fondat-o.

„Fundaţia noastră îşi va ţine promisiunea de a acoperi orice cost pe care guvernul federal îl reduce cu privire la acordurile climatice ale Naţiunilor Unite”, a transmis Bloomberg.

Trump se opune cu vehemenţă acordului, iar administraţia sa a eliminat mai multe reglementări cu privire la mediul înconjurător.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO