Business Internaţional

Miliardarul Warren Buffett renunţă la General Electric. Analiştii anunţă vremuri grele pentru companie

Miliardarul Warren Buffett renunţă la General Electric....

Autor: Dragoş Dinu

19.08.2017, 09:00 2391

Miliardarul Warren Buffett, preşedintele companiei Berkshire Hathaway, a renunţat la poziţia de finanţator al General Electric, companie în care a investit trei miliarde de dolari în timpul crizei financiare din 2008, iar acum prevede sfârşitul conglomeratului care valorează în prezent 217 miliarde de dolari.

General Electric (GE) a înregistrat performanţe scăzute în ultimii trei ani, problemă care nu va fi rezolvată cu uşurinţă, după cum susţin analiştii. Incapacitatea companiei de a reacţiona rapid la schimbările de pe piaţă şi din industrie a condus la situaţia incertă în care se află în acest moment, potrivit Business Insider.

Pe durata celui de-al doilea semestru al anului, GE a primit încă o lovitură odată cu demisia CEO-ului Jeffrey Immelt.

Buffett a încasat 315 milioane de dolari, contravaloare a 10,6 milioane de acţiuni, potrivit Securities and Exchange Commission. Totuşi, finanţatorul a recuperat un miliard de dolari din investiţia sa de trei miliarde în General Electric, potrivit The Wall Street Journal.

Între timp, Buffet a achiziţionat acţiuni în valoare de 521 mil. dolari la Synchrony Financial, un furnizor de carduri de credit pe care GE îl deţinea cu 80 de ani în urmă.

Pierderea celor mai mari investitori din lume, Jeffrey Immelt şi Warren Buffett, poate aduce sfârşitul General Electric, iar problemele companiei nu vor fi rezolvate cu uşurinţă, a spus Stephen Tusa Jr., analist JPMorgan.

„Povestea General Electric este la fel de deschisă şi nedefinită ca în ultima decadă. În timp ce ne aşteptăm la un nou început GE, nu vedem o soluţie rapidă sau uşoară pentru situaţia actuală în care se află compania", a mai spus Stephen Tusa Jr.

Nou numitul CEO al General Electric, John Flannery, se confruntă cu o sarcină foarte grea în încercarea de a aduce profitabilitate întreprinderii la nivelul cu care este obişnuită.

Warren Buffett este unul dintre cei mai mari investitori din lume, cu o avere personală de 76,4 mld. dolari. Om de afaceri şi filantrop, miliardarul are afaceri în multiple industrii, de la transportul feroviar la bănci şi mobilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO