Business Internaţional

Millennials pe bursă: Care au fost cele mai populare alegeri ale tinerilor pentru a-şi direcţiona investiţiile în 2017, şi care a fost randamentul acestor investiţii

Millennials pe bursă: Care au fost cele mai populare...

Autor: Alex Ciutacu

07.01.2018, 12:01 942

În timp ce mai mulţi millennials şi-au cheltuit banii în 2017 pe aplicaţii de tipul Tinder şi au postat „selfie-uri” pe social media, din ce în ce mai mulţi tineri încep să investească la bursă pentru  a-şi asigura securitate financiară în viitor. Vestea proastă este că în 2017 nu pare că s-au descurcat prea bine, potrivit Business Insider.

În 2017, prin intermediul Robinhood, o platformă de tranzacţionare populară printre tinerii din generaţia millennials, au fost tranzacţionate în principal nume foarte cunoscute din punct de vedere al consumatorilor.

 Unele dintre alegerile lor, în special marile companii din domeniul hi-tech, au dat randament, dar şase dintre cele mai populare zece alegeri de tranzacţionare din platforma Robinhood au încheiat anul înregistrând scăderi masive.

Cele mai populare zece stocuri şi evoluţia lor pe parcursul anului 2017:

  1. Advanced Micro Devices (AMD) -3,14%
  2. Fitbit (FIT) -25,39%
  3. Snap (SNAP) -39,42%
  4. GoPro (GPRO) -13,81%
  5. Ford (F) +0,32%
  6. Apple (AAPL) +47,89%
  7. Twitter (TWTR) +48,97%
  8. General Electric (GE) -43,51%
  9. Chesapeake Energy Corporation (CHK) -40,04%
  10. Tesla (TSLA) +49,03%

Investiţiile în domeniul hi-tech au generat cele mai bune venituri, cu Amazon, Apple, Facebook, Nvidia şi Tesla situate printre cele mai profitabile investiţii din cadrul platformei Robinhood.

Cei care au investit în AMD, GE şi Snap au înregistrat cele mai mari pierderi.

Utilizatorii platformei de tranzacţionare Stockpile, care permite utiizatorilor să cumpere bucăţi de acţiuni, a înregistrat tranduri similare cu cele ale platformei Robinhood, printre cele mai populare fiind Amazon, urmată de Bitcoin Investement Trust, un fond de investiţii care urmăreşte valoarea bitcoin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO