Business Internaţional

Miniserie despre reţeaua teroristă Stat Islamic: National Geographic şi Channel 4 vor fi producătorii

Miniserie despre reţeaua teroristă Stat Islamic:...

Autor: Mediafax

24.07.2016, 13:00 162

Miniseria nu are încă un titlu stabilit. Este bazată pe cercetări exhaustive şi pe mărturii şi dări de seamă extrem de relevante. Miniseria va spune povestea a patru bărbaţi şi femei din Marea Britanie ce merg să se alăture ISIS în Raqqah, Syria, capitala oficială a organizaţiei teroriste.

Miniseria va fi produsă de Archery Pictures şi va avea premiera anul viitor pe Channel 4 în Marea Britanie şi pe National Geographic în restul lumii.

"National Geographic a fost întotdeauna în avangrada documentării autentice a complexităţii războiului", a declarat Carolyn Bernstein, vicepreşedintele executiv al National Geographic. "Scenariile lui Peter au o abordare curoajoasă, fără temeri, pentru a relata viaţa reală. El va înfăţişa în perspectivă realistă povestea recruţilor ISIS şi va oferi o felie autentică şi nuanţată de realitate din miezul celei mai mari ameninţări globale de azi.", a mai afirmat Bernstein.

Ultimul serial semnat de Peter Kosminsky, "Wolf Hall", a câştigat mai multe premii, inclusiv Globul de Aur la categoria "seriale de televiziune" şi un premiu BAFTA pentru "serial dramatic". Totodată, actorul Mark Rylance, cel care îl interpretează pe Thomas Cromwell în "Wolf Hall", a câştigat premiul BAFTA pentru "cel mai bun actor într-un serial dramatic", pentru maniera în care a înfăţişat ascensiunea la putere a lui Cromwell în vremea lui Henric al VIII-lea.

Kosminsky este faimos pentru subiectele controversate pe care le tratează. Serialul său "Britz" urmărea povestea unei familii de musulmani britanici care se destramă după atacul terorist de pe 11 septembrie din Statele Unite. În alt serial, "The Promise", regizorul a ales să relateaze o poveste de dragoste pe fundalul conflictului dintre palestinieni şi iraelieni. Drama "The Government Inspector", semnată tot de Kosminsky, documentează vânătoarea de arme de distrugere în masă de după războiul din Irak. Filmul în două părţi, "Warrior", este despre soldaţii britanici trimişi să menţină pacea în Bosnia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO