Business Internaţional

Ministerul rus de Externe: Statele din Vest continuă să privească maniacal situaţia din Crimeea

Ministerul rus de Externe: Statele din Vest continuă să...

Autor: Andrei Ionascu

11.06.2017, 16:28 139

"Nu cred că există o imagine neclară privind Crimeea. Rămâne încercarea Occidentului de a alimenta problemele, le-a denumit chiar probleme-cheie şi le-a transformat într-o piatră de temelie. Dar aceste probleme nu există. Persistenţa Occidentului de a privi Crimeea cu ochii închişi uimeşte. Este timpul sa deschidă ochii, de aceea sunt organizate evenimente de acest gen", a spus Maria Zaharova.

Diplomaţia de la Moscova consideră că au fost obţinute realizări mari privind situaţia din Crimeea, într-o perioadă scurtă de timp.

"Este o dorinţă maniacală de a nu vedea că problemele sunt în curs de rezolvare, de a nu vedea că dinamica este absolut pozitivă", a mai spus Zaharova.

Forumul internaţional "Crimeea deschisă: cu ochii proprii" este adresat dezvoltării regiunii anexată Rusiei, în context istoric, geopolitic, internaţional, juridic şi cultural. La evenimente participă activişti şi jurnalişti din ţări precum Germania, Marea Britanie, Franţa, Italia sau Siria.

Potrivit ONU, peste 6.500 de persoane au fost ucise în Ucraina de la începutul conflictului armat, în aprilie 2014, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia ca urmare a unui referendum.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat că nu renunţă la iniţiativa de a recupera Crimeea, considerată "o parte integrantă a Ucrainei". Uniunea Europeană a impus sancţiuni Rusiei, în sectoarele apărării, energiei şi economiei, după anexarea regiunii ucrainene Crimeea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO