Business Internaţional

Miniştrii de Interne din UE cer fonduri suplimentare pentru procesarea cererilor de azil în Africa

Miniştrii de Interne din UE cer fonduri suplimentare...

Autor: Olimpia Nicolae

27.01.2017, 16:08 47

Guvernele speră că această măsură îi va descuraja pe imigranţi să încerce să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa.

”Oamenii traficaţi trebuie să fie salvaţi şi aduşi în locuri sigure, pentru ca din această zonă aflată în afara Europei să-i aducem pe continentul european numai pe cei ce necesită protecţie”, a declarat ministrul german de Interne, Thomas De Maziere, în capitala malteză Valetta, unde miniştri ai statelor UE au dezbătut diverse modalităţi de a pune capăt crizei imigranţilor.

Taberele de refugiaţi din Libia sau din state vecine acesteia ar fi conduse de Agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) sau Organizaţia pentru Migrare (IOM), care ar examina oamenii şi i-ar ajuta pe cei care nu sunt eligibili să primească azil să se întoarcă în statele de unde sunt originari.

Statele din sudul Europei sunt copleşite de fluxul imigranţilor. Jumătate din cei care au sosit în Italia în 2016 au aplicat pentru azil, adică aproximativ 90.000 de persoane.

De aceea sistemul de relocare a căzut de acord în privinţa folosirii cotelor. Însă doar 11.000 din 160.000 de refugiaţi au fost mutaţi din Grecia în Italia.

Oficialii UE speră ca acest lucru să se îndeplinească până în septembrie 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO