Business Internaţional

Ministrul britanic de Interne, Amber Rudd: Criptarea mesajelor trimise prin Whatsapp oferă teroriştilor un mijloc sigur de comunicare

Ministrul britanic de Interne, Amber Rudd: Criptarea...

Autor: Mircea Olteanu

26.03.2017, 14:52 334

Presa britanică a relatat că autorul atacului terorist de la Londra a transmis un mesaj criptat prin Whatsapp cu puţin timp înainte de a comite atentatul soldat cu patru morţi şi zeci de răniţi. Până în acest moment, autorităţile nu au reuşit să afle conţinutul mesajului, informează BBC News online.

Este "complet inacceptabil, nu ar trebui să existe un loc unde teroriştii să se poată ascunde. Trebuie să ne asigurăm că organizaţii ca Whatsapp, şi mai sunt multe altele la fel, nu oferă teroriştilor un loc secret unde să poată comunica între ei", a declarat ministrul britanic de Interne la emisiunea Andrew Marr de la BBC.

"Trebuie să ne asigurăm că serviciile noastre de informaţii au capacitate de a soluţiona situaţii precum mesajele criptate de Whatsapp".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO