Business Internaţional

Ministrul britanic pentru Brexit: Nu va exista un acord privind factura de Brexit până în luna octombrie

Ministrul britanic pentru Brexit: Nu va exista un acord...

Autor: Andrei Ionascu

15.08.2017, 14:38 90

Uniunea Europeană a indicat că doreşte un acord asupra modului în care factura de Brexit - care va fi plătită în euro - va fi calculată, înainte ca discuţiile să vizeze relaţia economică viitoare a Marii Britanii cu Blocul comunitar.

"Vom discuta despre asta foarte, foarte atent, iar în acest stadiu nu ne vom lua niciun angajament, nu vor exista cifre exacte până în octombrie sau noiembrie", a declarat Davis.

Ministrul britanic susţine că negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a fost destul de nervos în privinţa obligaţiilor financiare pe care Blocul comunitar vrea să le stabilească pentru Marea Britanie înainte de Brexit.

"Vom avea o negociere lungă. Michel este destul de nervos în discuţiile cu noi. Spune <<Ar trebui să vă prezentaţi propunerea>>. Va fi destul de dur şi dificil. Dar noi nu vom ajunge să plătim 10 miliarde de euro pe an, aşa cum plătim acum. O să rezolvăm acest lucru", a spus Davis.

David Davis a precizat că orice acord de tranziţie după Brexit ar trebui să se încheie până la data următoarelor alegeri naţionale britanice, programate cel târziu în mai 2022, dar tranziţia va dura cel mai probabil aproximativ doi ani.

"Trebuie să fie făcut până la alegeri. Aş spune că va fi vorba cel mai probabil de doi ani, poate mai puţin", a mai spus Davis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO