Business Internaţional

Ministrul chinez de Externe: Beijingul susţine cu tărie procesul de denuclearizare a Coreei

Ministrul chinez de Externe: Beijingul susţine cu tărie...

Autor: Mircea Olteanu

23.04.2017, 16:50 117

"China susţine cu tărie procesul de denuclearizare a regiunii în numele stabilităţii şi păcii, a declarat Wang Yi, la Atena, după întrevederea cu omologul său grec, Nikos Kozias.

"China poate că nu are cheia pentru a soluţiona această chestiune (...) însă suntem încântaţi că mai multe părţi acceptă punctul nostru de vedere", a adăugat oficialul chinez.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a insistat ca Beijingul să pună mai multe presiuni asupra Coreei de Nord.

Vicepreşedintele american Mike Pence, care în ultimele zile a efectuat vizite în mai multe state din regiune, a declarat că încă există şanse ca denuclearizarea Coreei să se facă pe cale paşnică, subliniind rolul semnificativ al Chinei în acest sens.

"Acţiunile Chinei de până acum sunt încurajatoare", a completat Pence.

Washingtonul a trimis portavionul Carl Vinson şi grupul naval aferent în largul Peninsulei Coreea şi a avertizat că va avea reacţii militare la teste balistice şi nucleare efectuate de Coreea de Nord.

Regimul stalinist de la Phenian a ameninţat în repetate rânduri Statele Unite că este pregătit să riposteze cu "atacuri nucleare" la orice eventuală agresiune americană, în contextul avertismentelor lansate de Administraţia Donald Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO