Business Internaţional

Ministrul Finanţelor francez: Creşterea unilaterală a taxelor reprezintă legea junglei

Ministrul Finanţelor francez: Creşterea unilaterală a...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

22.07.2018, 13:57 63

Ministrul Finanţelor francez, Bruno Le Maire, a declarant că un război commercial este acum o realitate, iar actuala politică comercială de impunere a taxelor unilaterale se bazează pe „leagea junglei”, a declarat oficialul în cadrul reuniunii miniştrilor de finanţe a statelor din G20 în Ardentina.

„Comerţul mondial nu se poate baza pe legea junglei, iar creşterea unilaterală a taxelor reprezintă legea junglei", a declarat Bruno Le Maire, pentru agenţia de ştiri AFP, preluat de BBC.

„Legea supravieţurii - acest lucru nu poate fi viitorul relatiilor comerciale globale. Legea junglei va slăbi creşterea, va ameninţa ţările cele mai fragile şi va avea consecinţe politice dezastruoase”, a precizat ministrul.

De asemenea, ministrul francez a mai declarat că, în cazul introducerii de către Washington a unor noi taxe vamale pe mărfurile europene, Europa nu are o altă soluţie decât introducerea unor măsuri de răspuns şi UE nu va purta negocieri despre comerţul liber cu SUA până când Washingtonul nu va renunţa la taxele de import pentru aluminiu şi oţel.

În cadrul întâlnirii, secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Steven Mnuchin, a apărat taxele şi a cerut Uniunii Europene şi Chinei, să-şi deschidă pieţele pentru a permite o concurenţă liberă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO