Business Internaţional

Ministrul rus de Externe a discutat cu oficialii thailandezi despre situaţia din Coreea de Nord

Ministrul rus de Externe a discutat cu oficialii...

Autor: Andrei Ionascu

10.08.2017, 17:38 90

Lavrov şi ministrul thailandez de Externe, Don Pramudwinai, au convenit că rezoluţiile ONU trebuie să fie modalitatea prin care să se rezolve tensiunile din Coreea de Nord, în condiţiile în care regimul de la Phenian a ameninţat Statele Unite cu un război.

Ulterior, şeful diplomaţiei de la Moscova s-a întâlnit şi cu premierul Thailandei, Prayut Chan-o-cha. Cei doi "au avut un schimb aprofundat de opinii privind perspectivele de dezvoltare a cooperării Rusia-Thailanda, punând accentul pe punerea în aplicare a acordurilor realizate la nivel de summit şi vizând aprofundarea dialogului politic, stimulând cooperarea în domeniul comerţului, precum şi consolidarea cooperării pe teme de agendă globală şi regională".

Vizita lui Serghei Lavrov la Bangkok vine la două zile după cea a secretarului de Stat al SUA, Rex Tillerson. Ambii diplomaţi au participat la întrevederi în Filipine cu omologii din cadrul Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est, care are zece membri, iar discuţiile s-au concentrat în mare măsură asupra dorinţei Coreei de Nord de a avansa programele nucleare şi de rachete balistice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO