Business Internaţional

Ministrul turc de Externe: Statele Unite să remedieze greşelile din relaţia cu Turcia

Ministrul turc de Externe: Statele Unite să remedieze...

Autor: Marian Avram, Mediafax

10.01.2018, 10:05 128

În cadrul unui interviu acordat pentru agenţia Anadolu, Cavusoglu a afirmat că relaţiile Turciei cu aliaţii din NATO ar putea fi afectate în continuare, dacă Washingtonul nu îşi va corecta greşelile.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Turcia, state membre NATO, s-au deteriorat constant în contextul în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan, îl acuză pe clericul musulman de origine turcă Fethullah Gülen, aflat pe teritoriul american, că a organizat tentativa de lovitură de stat din iulie 2016. În plus, tensiunile dintre Ankara şi Washington au atins paroxismul după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului.

Ulterior, Turcia a condamnat sprijinul oferit de către armata americană pentru luptătorii kurzi YPG din Siria, grupare considerată de către Ankara ca fiind o extensie a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), catalogat drept o grupare teroristă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO