Business Internaţional

Ministrul ungar de Externe: Securitatea în Europa este cea mai scăzută din istorie

Ministrul ungar de Externe: Securitatea în Europa este...

Autor: Mediafax

23.08.2017, 11:55 70

Szijjarto consideră că fenomenul migraţiei ilegale este cauza principală a atentatelor din Europa.

"În cazurile în care atacurile teroriste au fost comise de persoane născute în Europa, părinţii şi bunicii lor au venit pe continent ca imigranţi. În privinţa acestora, integrarea lor socială a fost un eşec total, iar societăţi paralele au apărut în numeroase ţări din Europa de Vest", a spus şeful diplomaţiei de la Budapesta.

Peter Szijjarto consideră că reacţiile liderilor europeni sunt tardive în privinţa măsurilor suplimentare de securitate pentru a preveni atacuri teroriste.

"Din ce în ce mai mulţi lideri din ţările europene vorbesc abia acum despre nevoia - care este susţinută de Ungaria de ani de zile - de a ţine migraţia ilegală în afara Europei şi de a-şi proteja graniţele. Dar în loc să-i acorde credit Ungariei pentru poziţia sa fermă, detractorii continuă să o denigreze", a mai spus Szijjarto.

Un cetăţean maghiar a fost uşor rănit în atacul terorist din 17 august de la Barcelona. Ministerul ungar de Externe a precizat că în prezent aproximativ 3.000 de cetăţeni maghiari locuiesc în Catalonia.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a revendicat atentatele comise pe 17 şi 18 august pe bulevardul La Rambla din Barcelona şi în localitatea Cambrils (Tarragona), soldate cu 15 morţi şi 120 de răniţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO