Business Internaţional

Mişcarea "Occupy Wall Street" traversează oceanul. Vezi aici marile oraşe ale lumii în care s-a extins

Mişcarea "Occupy Wall Street" traversează oceanul. Vezi aici marile oraşe ale lumii în care s-a extins

FOTO: Justin Sullivan

Autor: Mediafax

15.10.2011, 12:07 635

Mişcarea "Occupy Wall Street" s-a extins sâmbătă în numeroase oraşe din lume, unde au avut loc proteste similare celor din New York, în urma apelurilor lansate de organizatori în vederea unui miting global, relatează CNN.

În Japonia, aproximativ 200 de persoane, între care şi copii, au defilat prin Tokyo afişând diferite pancarte pe care se putea citi "Fără nuclear" sau "Eliberaţi Tibetul". Unii protestatari purtau costume tematice, inclusiv unul care înfăţişa un urs panda gigantic, relatează Mediafax.

În oraşele australiene Melbourne şi Sydney, numeroase persoane, în mare parte sindicalişti, au participat la proteste paşnice în apropierea unor bănci.

Proteste s-au desfăşurat şi în Coreea de Sud, în apropierea unei bănci din Seul. "Protestăm în special din cauza problemelor economice mondiale", a declarat Arthur Fragoso. "Trebuie să venim cu idei pentru a rezolva problemele mondiale", a adăugat el. Fragoso a precizat că protestul său este o formă de solidaritate cu mişcările de tipul "Occupy Wall Street" şi nu reflectă o nemulţumire la adresa Guvernului sud-coreean.

În capitala indoneziană Jakarta, câteva zeci de persoane s-au adunat în apropierea ambasadei Statelor Unite.

Proteste sunt prevăzute să se desfăşoare şi în alte ţări, precum Kenya, Africa de Sud, Franţa, Rusia, Mexic şi Venezuela. Manifestaţiile internaţionale sunt alimentate de mişcarea "Occupy Wall Street", declanşată luna trecută împotriva problemelor economice şi a elitelor financiare şi politice, care este la rândul său inspirată de "primăvara arabă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO