Business Internaţional

Misterul din spatele CEO-ului care a fost plătit cu 46 de milioane de dolari într-o lună: Cât a câştigat tot anul?

Misterul din spatele CEO-ului care a fost plătit cu 46...

Autor: Ştefan Stan

27.03.2017, 15:38 2429

Johnson Controls, o companie din Statele Unite, şi-a plătit CEO-ul cu 46 de milioane de dolari într-o lună, dar nu a declarant cât a mai câştigat în restul anului, profitând de o breşă legală de transparenţă a plăţilor către executivi, scrie Marketwatch.

Alex Molinaroli, care a fost CEO al Johnson Controls din 2013, şi angajat din 1983, a primit 46,4 milioane de dolari compensaţie din 2 septembrie până pe 30 septembrie, potrivit unor documente depuse la autorităţile de reglementare. Aceleaşi documente omit din compensaţia primită restul lunilor din anul fiscal.

Johnson Controls a fuzionat cu Tyco International pe 2 septembrie, mişcare ce a dus la crearea unui conglomerat redenumit Jonhson Controls International, care vinde de la arme până la baterii de maşină.  

Autorităţile de reglementare din SUA nu cer unei companii să facă public cât câştigă executivii de top din cadrul unoi firme înainte ca această să dispară sau să devină subsidiară în cadrul unei fuziuni. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO