Business Internaţional

Moment crucial pentru Europa: Emmanuel Macron şi Angela Merkel vor reformarea UE, pentru a face faţă provocărilor mondiale

Moment crucial pentru Europa: Emmanuel Macron şi Angela...

Autor: Mihai Draghici

19.04.2018, 16:18 340

Uniunea Europeană trebuie reformată, pentru a putea face faţă provocărilor de nivel global care ameninţă suveranitatea comunitară, afirmă preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Angela Merkel şi Emmanuel Macron au reiterat intenţia de reformare a Uniunii Europene şi a zonei euro.

Europa este într-un moment crucial. "Trăim un moment de aventură europeană care este cu adevărat unic", a afirmat Macron, la Berlin, după întrevederea pe care a avut-o cu Angela Merkel, potrivit publicaţiei Die Welt.

Suveranitatea comună a Europei va fi testată în contextul noii ordini mondiale, a atras atenţia liderul de la Paris. "Chiar şi la nivelul statelor au apărut dubii şi sunt noi viziuni naţionaliste", a subliniat el.

Ambele administraţii sunt de acord că "zona euro nu este suficient de rezistentă la crize", a declarat Angela Merkel. "Avem nevoie de o dezbatere deschisă şi, în final, de capacitatea de a face compromisuri", a subliniat liderul german.

Emmanuel Macron a reiterat ideea creării unui buget comun al zonei euro şi a unui post de ministru comunitar al Finanţelor.

Angela Merkel a admis că există disensiuni între Germania şi Uniunea Europeană, pe de o parte, şi Statele Unite, pe de alta, dar a evidenţiat angajamentul său pentru relaţiile transatlantice. "Suntem într-o perioadă în care avem divergenţe. Dar relaţiile transatlantice au o mare valoare şi o apreciem", a subliniat liderul german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO