Business Internaţional

Moment istoric: Preşedintele american Donald Trump şi Kim Jong-un au dat mâna în Singapore. Drumul spre linişte încă este abia la început: liderul nord-coreean nu a răspuns când a fost întrebat dacă Phenianul va renunţa la armele nucleare

Moment istoric: Preşedintele american Donald Trump şi...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

12.06.2018, 05:02 292

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au dat mâna, marţi, în hotelul Capella din Singapore, devenind astfel primul preşedinte în funcţie din istoria Statelor Unite care se întâlneşte pentru a discuta cu un lider al Coreei de Nord.

Cei doi lideri s-au întâlnt pe insula Sentosa, în Singapore, după luni de negocieri diplomatice. Aceştia vor discuta despre reducerea tensiunilor militare şi denuclearizarea Peninsulei Coreene, relatează site-ul postului BBC.

În discuţiile avute cu presa, preşedintele american a sugerat că va avea o "relaţie extraordinară" cu liderul de la Phenian.

"Mă simt foarte bine. Vom avea o discuţie extraordinară care va avea un mare succes", a declarat Donald Trump.

Cei doi lideri au părut să fie foarte relaxaţi înainte de întâlnire.

"Nu a fost uşor să ajungem aici. Au fost obstacole, dar le-am depăşit ca să ne aflăm aici", a declarat Kim Jong-un.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un nu a oferit un răspuns atunci când a fost întrebat dacă Phenianul va renunţa la dezvoltarea armelor nucleare, relatează site-ul postului CNN.

Cu toate acestea, liderul de la Casa Albă a sugerat că el şi Kim Jong-un vor rezolva disputele privind programul nuclear al Coreei de Nord.

"Lucrând împreună vom rezolva această problemă", a declarat Donald Trump. Acesta a afirmat că cei doi lideri "vor reuşi să rezolve o mare dilemă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO