Business Internaţional

Moody's reduce ratingul Greciei la Ca: Intrarea în default a Greciei, aproape sigură

Moody's reduce ratingul Greciei la Ca: Intrarea în default a Greciei, aproape sigură

Autor: Adrian Voicu

25.07.2011, 09:38 2087

Agenţia de rating Moody's a redus ratingul datoriei Greciei cutrei trepte la Ca luni, cu un nivel deasupra a ceea ce esteconsiderat default (intrare în incapacitate de plată), anunţând căşansele ca intrarea în incapacitate de plată să fie de 100%,informează Reuters.

Agenţia de rating a atenţionat săptămâna trecută că pachetul desalvare convenit de liderii zonei euro vor ajuta la reducereadatoriei Greciei, dar că ţara se va confrunta în continuare cuprobleme de solvabilitate pe termen mediu şi riscuri semnificativede implementare a măsurilor de austeritate.

"Totalul datoriei Greciei va fi peste 100% din PIB pentru mulţiani şi va avea încă multe riscuri semnificative de implementare areformei fiscale şi economice", se arată în comunicatulagenţiei.

Agenţia de rating consideră că pachetul de salvare reprezintă unprecedent negativ pentru investitori în privinţa restructurăriidatoriilor în viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO