Business Internaţional

Moon Jae-in, preşedintele Coreei de Sud, susţine că Donald Trump a avut o contribuţie uriaşă în a aduce Phenianul la discuţii

Moon Jae-in, preşedintele Coreei de Sud,  susţine că...

Autor: Marian Avram, Mediafax

10.01.2018, 14:13 120

”El a avut o contribuţie majoră pentru ca aceste discuţii intercoreene să fie posibile. Aş vrea să îmi exprim recunoştinţa”, a declarat preşedintele sud-coreean.

Moon a adăugat că este dispus să poarte discuţii pe viitor şi cu liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, însă a subliniat că acesta trebuie să ia măsuri în vederea denuclearizării Peninsulei Coreea.

Marţi, Coreea de Nord şi Coreea de Sud au purtat discuţii la nivel înalt la Panmunjom, în zona demilitarizată dintre cele două Corei, primele de acest fel din decembrie 2015, iar oficialii de la Phenian şi Seul au discutat despre participarea nord-coreeană la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, dar şi despre modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale. În cadrul primelor discuţii inter-coreene din ultimii doi ani Coreea de Sud i-a cerut Coreei de Nord să înceteze acţiunile ostile care sporesc tensiunea în Peninsula Coreeană. În replică, regimul Kim Jong-Un a transmis că este necesară garantarea unui mediu de pace şi a fost de acord să participe la viitoare negocieri militare cu sud-coreenii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO