Business Internaţional

Moscova: NATO tratează Rusia ca "ameninţare" şi construieşte "linie de confruntare" la Marea Neagră

Moscova: NATO tratează Rusia ca "ameninţare" şi...

Autor: Mihai Draghici

27.04.2016, 13:00 25479

Secretarul de stat American John Kerry a spus că Rusia a mutat artilerie grea în poziţie lângă Aleppo, în nordul Siriei, ridicând noi îngrijorări legate de acordul parţial de încetare a focului, potrivit New York Times. 

În acelaşi timp, Alianţa Nord-Atlantică tratează Rusia ca fiind o "ameninţare" şi construieşte o "nouă linie de confruntare" în zona Mării Negre, acuză Administraţia de la Kremlin, în contextul în care NATO a trimis două avioane F-22 Raptor, invizibile pe radar, la baza de la Mihail Kogălniceanu.

"Alianţa Nord-Atlantică creează o nouă linie de confruntare în zona Mării Negre, legitimând-o prin presupusa ameninţare rusă", a transmis Misiunea permanentă a Rusiei la NATO.

"Rusia va lua toate măsurile necesare pentru neutralizarea ameninţărilor", a atras atenţia reprezentanţa rusă la NATO.

NATO tratează Rusia ca fiind o "ameninţare", deşi Rusia vrea relaţii bune cu toată lumea, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Dacă este să vorbim despre cine reprezintă o ameninţare pentru cine, cred că nu ar trebui să uităm ce am auzit în ultimii ani din partea NATO: liderii Alianţei consideră Rusia ameninţare", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"Iar aceste poziţii nu se limitează la declaraţii: asistăm la măsuri de consolidare a capacităţilor militare, care sunt mutate mai aproape de frontierele Rusiei", a adăugat Peskov, citat de site-ul agenţiei Tass.

Declaraţiile oficialilor ruşi intervin în contextul în care două avioane militare F-22 Raptor invizibile pe radar, cele mai performante aparate de vânătoare din dotarea Forţele Aeriene SUA, au aterizat luni la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, în cadrul măsurilor NATO de garantare a securităţii aliaţilor estici, pe fondul acţiunilor Rusiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO