Business Internaţional

Moscova: Preţul pâinii creşte cu 20% în doar câteva zile

Moscova: Preţul pâinii creşte cu 20% în doar câteva zile
11.08.2010, 12:05 60

Preţul pâinii a crescut puternic în doar câteva zile la Moscova,pe fondul unei secete care a început din aprilie şi care a distruspână acum o cincime din suprafeţele cultivate din Rusia, informeazăLe Figaro.

Preţul unei pâini de 380 de grame a urcat astfel cu 20% pe piaţamoscovită, de la 15 ruble (0,38 euro) la 18 ruble (0,45 euro).

De altfel, mai multe magazine au început să afişeze la cerereaclienţilor motivul creşterii preţurilor pentru produsele realizatedin cereale. "Ca urmare a creşterii preţurilor la făină (furnizorula anunţat o creştere de 30 până la 50% în funcţie de tipulprodusului), preţul produselor de panificaţie va creşte în medie cu12%", scria la geamul unui magazin situat în sudul Moscovei.

"Doi furnizori din trei au crescut preţurile, care au ajuns cu12-15% mai mari. Am fost obligaţi astfel să creştem preţurile devânzare la produsele de panificaţie", a declarat pentru RiaNovosti, un vânzător.

Ca urmare a secetei puternice cu care se confruntă ţara, a fostdecretată starea de urgenţă în 27 de regiuni agricole situate înpartea vestică a Rusiei, zonă unde se află cel mai fertil pământdin toată Rusia. Conform ministerului Agriculturii, la 4 august,10,7 milioane de hectare de cultură au fost deja distruse,reprezentând 20% din culturile totale ale ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO