Business Internaţional

Moscova va răspunde oricărei consolidări de forţe NATO în apropierea Rusiei, avertizează Gruşko

Moscova va răspunde oricărei consolidări de forţe...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

09.02.2016, 15:25 1310

"Sunt sigur că oricine (de la NATO) înţelege că aceste pregătiri pe care NATO le-a efectuat de-a lungul frontierei noastre nu pot rămâne fără un răspuns malitaro-tehnic", a declarat luni Aleksandr Gruşko pentru postul Rossia-24.

Gruşko a insistat că "Rusia nu-şi va compromite interesele în domeniul securităţii". fără să precizeze însă care sunt măsurile specifice pe care Kremlinul le are în vedere.

În contextul amplificării tensiunilor dintre Rusia şi Occident din cauza crizei din Ucraina, Statele Unite şi aliaţi NATO au mobilizat armament suplimentar şi au efectuat o serie de exerciţii în Europa Centrală şi de Est.

Pentagonul a propus recent o creştere de patru ori a bugetului alocat trupelor şi antrenamentelor acestora în Europa, în cadrul unor eforturi de descurajare a Rusiei, care a anexat Crimeea în 2014.

Moscova denunţă de mai mult timp activităţile NATO în vecinătate drept o ameninţare la adresa securităţii ruse.

"NATO s-a împuşcat în picior" întrerupându-şi cooperarea în domenii de interes comun, precum formarea în comun a poliţiei din Afganistan în domeniul drogurilor, o decizie care, în opinia sa, "pune în pericol" atât securitatea Rusiei, cât şi a Europei, a aprecuat Gruşko.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO