Business Internaţional

Muncitorii de la fabrica Audi Ungaria intră în grevă pentru salarii mai mari

Muncitorii de la fabrica Audi Ungaria intră în grevă...

Autor: Catalina Apostoiu

27.01.2017, 00:00 721

Angajaţii fabricii de motoare din Ungaria a producătorului auto german Audi au anunţat o grevă de două ore în urma unei dispute privitoare la salarii, scrie Reuters. La începutul săptămânii angajaţii au creat un comitet de grevă în condiţiile în care deficitul de forţă de muncă din Ungaria împinge în sus aşteptările privitoare la salarii.

Sindicatul HFSZ a anunţat că greva de avertisment afectează angajaţii de la fabrica de motoare, nu şi pe cei de la unitatea de asamblare. Sindicatul a declarat că urmăreşte majorarea cu 45.000 de forinţi (156 dolari) a salariului de bază de la 1 ianuarie, un bonus de loialitate şi o majorare a altor plăţi în 2017 şi 2018. Purtătorul de cuvânt al Audi a refuzat să comenteze.

Acţiunea angajaţilor Audi survine după un acord încheiat în decembrie între sindicate şi producătorul auto rival Daimler în urma cărora salariile de bază vor creşte cu 10% în fiecare din următorii doi ani. Producţia şi exportul de autovehicule de către companii străine reprezintă un motor important de creştere economică în Ungaria, unde nivelul salariilor pentru muncitorii calificaţi se situează cu mult sub cele din Europa Occidentală. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO