Business Internaţional

Musk faţă în faţă cu fondul de 1.000 de miliarde de dolari: Fondul Suveran al Norvegiei vrea să îl dea jos pe Elon Musk de la preşedenţia Tesla

Musk faţă în faţă cu fondul de 1.000 de miliarde de...

Autor: Alex Ciutacu

06.06.2018, 17:57 3492

Fondul Suveran al Norvegiei, cu un portofoliu de peste 1 trilion de dolari, a anunţat miercuri că susţine o iniţiativă prin care Elon Musk ar urma să fie îndepărat din poziţia de preşedinte al companiei Tesla, unde acesta este şi CEO, potrivit Business Insider.

Propunerea, care a fost respinsă prin vot la întâlnirea actuală a acţionarilor, a reprezentat cea mai mare provocare a lui Musk în încercarea de a păstra controlul auspra companiei din Silicon Valley.

Norges Bank Investment Management, care conduce cel mai mare fond suveran de investiţii, susţine că numirea unui preşedinte diferit faţă de CEO ar îmbunătăţi guvernarea corporaţiei.

Fondul a votat împotriva realegerii lui Antonio Gracias ca membru al board-ului, însă a susţinut numirea în board a lui James Murdoch şi a fratelui lui Musk, Kimbal.

Fondul a votat în luna martie împotriva pachetului salarial al lui Musk, evaluat la 2,6 miliarde de dolari de Tesla, care încă aşteaptă aprobarea acţionarilor.

Fondul norvegian, care deţine 1,4% din toate acţiunile listate pe burse la nivel global, deţinea o participaţie de 0,48% în Tesla la sfârşitul anului trecut, valorând 252,5 milioane de dolari, potrivit datelor furnizate de fond.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO