Business Internaţional

Mutare surpriză în piaţa operatorilor aerieni din România: Blue Air este în discuţii cu Boeing pentru achiziţia a peste 20 de aeronave, cu 1,8 mld. dolari. Bloomberg: Comanda ar putea ajunge la 50 de unităţi

Mutare surpriză în piaţa operatorilor aerieni din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.06.2017, 01:20 7226
Blue Air, cea mai mare companie aeriană cu capital privat românesc, poartă discuţii cu compania americană Boeing pentru achiziţia de aeronave 737 MAX, noua generatie a celui mai vândut model al constructorului, scrie Bloomberg.
 
Anunţul ar putea fi facut saptamana viitoare la salonul Paris Air Show. Compania românească ia în calcul achiziţia a cel putin 20 de aeronave, care valoreaza 1,84 miliarde de dolari (preţ de lista), mai scrie Bloomberg.

Afacerea ar dubla flota BlueAir, care în prezent conţine 25 de Boeing-uri 737, de generaţie mai veche. Expansiunea ar creşte competiţia pe piaţa din România, unde principalii jucători pe segmentul low cost sunt liderul Wizz Air.

Blue Air a ales firma Boeing în detrimentul competiţiei de la Airbus, de la care ar fi putut cumpăra modelul A320neo, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Comanda ar putea ajunge până la 50 de avioane, deşi nu este clar ce se va concretiza. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO