Business Internaţional

Najim Laachraoui, suspectat că a participat la atacurile din Bruxelles, arestat

Najim Laachraoui, suspectat că a participat la atacurile...

Autor: Raluca Manga

23.03.2016, 12:02 6620

Acesta ar fi fost arestat în comuna Anderlecht, situată în apropiere de Bruxelles.

De asemenea, urme din ADN-ul său au fost găsite "pe un material exploziv folosit în atacurile" care au avut loc la Paris în noaptea de 13 spre 14 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Bărbatul, plecat în Siria în februarie 2013, era urmărit de poliţie începând cu data de 4 decembrie.

"În urma anchetei s-a putut stabili că numitul Soufiane Kayal poate fi identificat cu numele de Laachraoui Najim, născut pe data de 18 mai 1991, plecat în Siria în februarie 2013", a anunţat Parchetul într-un comunicat, fară a preciza naţionalitatea individului.

Laachraoui a mai fost supus unui control pe data de 9 septembrie, sub falsa identitate de Soufiane Kayal, la graniţa austro-ungară, când se afla într-o maşină în compania lui Salah Abdeslam şi a lui Mohamed Belkaïd, un algerian de 35 de ani, împuşcat de poliţie în cartierul Forest din Bruxelles.

Alţi doi belgieni, fraţii Khalid şi Brahim El Bakroui, au fost identificaţi drept presupuşii atacatori-kamikaze din Bruxelles, fiind urmăriţi şi în ancheta privind atentatele din Paris, a anunţat postul de radio belgian RTBF, citând o sursă din cadrul poliţiei. Brahim El Bakraoui s-a detonat pe aeroportul din Zaventem, unde au murit cel puţin 11 persoane şi au fost rănite peste 100. Fratele său, Khalid, ar fi comis atentatul sinucigaş din staţia de metrou Maalbeek, unde au murit cel puţin 20 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO